Informacije o nama

Centar za primjenu integriranog znanja ANZIP je udruga osnovana 2009. godine s ciljem stvaranja uvjeta za slobodno udru┼żivanje gra─Ĺana i provo─Ĺenje projekata u podru─Źjima izvedbenih, vizualnih i intelektualnih djelatnosti.
 
Djelatnost udruge primarno se odnosi se na poticanje i promicanje dramskog i plesnog izri─Źaja kod djece i odraslih, na organizaciju i provo─Ĺenje radionica te osiguravanjem uvjeta za razvoj interdisciplinarnih projekata. Osniva─Źice udruge su Nikica Vili─Źi─ç, Natalija Manojlovi─ç i Rina Kotur, koje se ve─ç godinama bave plesom i scenskim pokretom te su u tom podru─Źju do sada osvarile zna─Źajne rezultate.
    
Prvi projekt udruge, radionica plesa i pokreta pod nazivom `Kreativno kretanje`, odr┼żan je u trajanju od 4 mjeseca (od studenog 2008. do velja─Źe 2009. godine) u prostoru dje─Źjeg vrti─ça `Tratin─Źica` u naselju Dugave. U periodu od listopada 2009. do lipnja 2010. projekt je uspje┼íno proveden zahvaljuju─çi suradnji s Centrom za kulturu Novi Zagreb, Zagreba─Źkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade te Centrom za kulturu Maksimir.
 
 profile1                  crni2     crni1
 
Od 2011. godine centar ANZIP suorganizira odr┼żavanje dje─Źje dramske radionice Centra za kulturu Novi Zagreb `Scena`. Tako─Ĺer, udruga od 2011. godine organizira treninge autenti─Źnog pokreta za plesne pedagoge u─Źiteljskog programa za holisti─Źki pristup plesu i pokretu (Teachers Training Programe for Holistic Dance and Movement Pedagogy) u suradnji sa Zagreba─Źkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade. Tijekom 2012. godine centar ANZIP pokre─çe novi projekt radionica plesa i pokreta pod nazivom "Yes ples" u prostoru Mjesne samouprave Dugave s ciljem popularizacije suvremenog plesa na podru─Źju Novog Zagreba. Tijekom svog postojanja, centar ANZIP organizira i provodi razne plesne radionice (suvremeni ples, kontakt improvizacija, pokret i ples za osobni rast i razvoj). 
 
2012. godine, centar ANZIP otvara Dramsko-plesni studio za djecu i mlade u suradnji s Centrom za kulturu Novi Zagreb. Od po─Źetka svog postojanja Dramsko-plesni studio centra ANZIP je kroz dramske i plesne radionice realizirao ┼íest predstava za djecu te dva plesna dueta, koje izvode njegovi ─Źlanovi, djeca. Na┼íe predstave svake godine redovito sudjeluju na Susretu kazali┼ínih amatera grada Zagreba (SKAZ), gdje dobivaju vrlo dobre kritike i poticaj na daljnji rad. Tako─Ĺer, na┼íe predstave izvodimo u Centru za kulturu Novi Zagreb, samostalno, u sklopu zavr┼ínih produkcija i festivala.