FILMSKE RADIONICE
 
Budi u svom filmu! Upoznaj se s posebnim načinom filmskog pisanja – scenaristikom. Nauči razlikovati i stvarati razne filmske žanrove. Nauči se posebnostima filmske glume. I sve to upotrijebi tako što ćeš napisati i snimiti vlastiti kratki film, ili više njih!

Kroz stručno vodstvo, zanimljiva gostovanja filmskih profesionalaca, praktične i zabavne vježbe, zajedno ćemo proputovati svijetom filma. Radionice su koncipirane na principu posebnih interesa polaznika, tako da će se bazirati više na scenaristici, glumi, režiji, snimanju ili postprodukciji. Unutar radionice snimit ćemo nekoliko kratkih filmova različitih žanrova – komedija, akcija, western, film noir, drama.


Rezultate rada dramsko-filmskog studija pokazujemo kroz produkciju kratkog filma.

Voditeljica: Dorotea Vučić

 Termin:
• petak: 18:30 - 20:00
 
Lokacija:
• Centar za kulturu Novi Zagreb, Trg Narodne zaštite 2
 
Mjesečna članarina: 190 kn
 
O voditeljici:                                                          
Dorotea Vučić (1973.) diplomirala je povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završila je poslijediplomski studij filmske režije i scenaristike na South African School of Motion Picture Medium and Live Performance u Cape Townu. Njezin studentski rad, kratki film Wamkelekile (2008.) nominiran je za Oscara za najbolji film u kategoriji studentskih filmova, a ušao je i u konkurenciju najjačih festivala kratkog filma.

Dorotea je radila na brojnim medijskim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu, a u svoje autorske radove broji, između ostalog: seriju dokumentaraca Stari zagrebački obrti (za HTV), kratki film Torta s čokoladom (ul: Mirjana Karanović, Zrinka Cvitešić, Filip Križan), te nedavno završen kratki film Lili na Mjesecu, financiran od Hrvatskog Audiovizualnog Centra, u produkciji poznate producentske kuće MainFrame.
Kao scenarista pojavljuje se iza priličnog broja hrvatskih serija (Dobre namjere, Ruža vjetrova, Najbolje godine).
Tijekom godina objavljuje kratke priče unutar Antologije Večernjeg lista, Ekran priča i Sferakona.
2013. godine njen je neobjavljeni roman „Prevaranti“, dobio potporu za razvoj Ministarstva kulture.
2014. godine od Hrvatskog Audiovizualnog Centra dobija potporu za razvoj scenarija dugometražnog igranog te dugometražnog dokumentarnog filma.

Informacije i obavijesti možete dobiti na mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj telefona 091 589 7755.

 
 
 letak2web