PERCEPTIVNO TIJELO
radionica somatskog pokreta, vokalne 
i plesne improvizacije

13.04. 2013. od 11:30-15:00h

Radionica je namjenjena pedagozima, izvedbenim umjetnicima, plesa─Źima, glumcima, pjeva─Źima, terapeutima koji su tjelesno orijentirani te svima onima koje interesira proces osvje┼ítavanja, integracije i utjelovljenja. Otvorena je za sve ljude na razli─Źitim razinama iskustva.
Radionica se temelji na praksama izvedenim iz VMI prakse (Voice Movement Integration Practice ) koja kombinira i povezuje ples, pokret, dah, glas, improvizaciju pokretim i tehnike fizi─Źkog reprogramiranja. Namjera programa ove radionice je integracija i autentizacija izraza individualnosti. Stimulacijom i reorganizacijom fizi─Źko-emotivno-perceptivne svjesnosti na┼íeg tijela, vra─çamo osje─çaj ravnote┼że, vitalnosti i blagostanja.
 
Metode koje ─çemo koristiti na radionici:
 
- somatski pokret
- aktivni dah
- bodywork tehnike
- plesno-vokalna improvizacija
 
Somatski pokret je proces bu─Ĺenja svijesti kroz tjelesnu percepciju - dodirom, dahom i vo─Ĺenim pokretom.
Aktivni dah (Active breath) je serija vo─Ĺenih sekvenci pokreta koji integriraju disanje cijelog tijela i zvuka izravno s fizi─Źkom svijesti i pokretom. Od stajanja i prirodnog disanja evoluiramo u pokret tijela, potpuno svjesni na┼íeg daha, na┼íe ravnote┼że od kuda se na┼í pokret inicira i kako se na┼íe tijelo potpuno povezuje. Glas putuje na┼íim dahom i budi cijelo tijelo. Cirkulacija energi─Źnog daha kroz tijelo vitalizira na┼í pokret i poja─Źava tjelesni potencijal za potpuno i aktivno pokretanje tijela.
Bodywork i iskustvena anatomija bit ─çe nam vodi─Źi u osvje┼ítavanju razli─Źitih tjelesnih sustava i njihov utjecaj na kvalitetu pokreta te podr┼íku koju nam ti sustavi pru┼żaju u pronala┼żenju posturalne ravnote┼że, funkcionalnog i izra┼żajnog pokreta.
Iz duboke povezanosti iznutra krećemo prema van u prostor potpuno budni. Igrom kroz plesno-vokalnu improvizaciju integriramo nove spoznaje i dovodimo naše individualne procese u interakciju s prostorom i drugima u prostoru.
 
O voditeljici:
 
Korana Dai─ç ro─Ĺena je 1976. godine u Zagrebu. Prvi kontakt s plesmo ostvaruje od 1985. godine kroz plesne radionice Mile Rackov u Zagrebu iz kojih kasnije nastaje plesni ansambl SEK-a, ─Źiji je aktivni ─Źlan do 1998. godine. Svoju edukaciju nastavlja prate─çi doma─çe i internacionalne plesne i kazali┼íne radionice te programe plesne improvizacije. Iskustvo sti─Źe kao izvo─Ĺa─Ź i kreator/sukreator u razli─Źitim projektima vezanim za pokret, ples, uli─Źni teatar i lutkarstvo. Posljednju dekadu ┼żivi u Amsteramu gdje organizira radionice somatskog pokreta za djecu i odrasle te radi kao gost predava─Ź na Institutu za holisti─Źku terapiju i pedagogiju u Utrechtu (www.zoninstituut.nl). Korana trenutno zavr┼íava posljednju godinu VMI treninga (Vocal Dance and Voice Movement Integration Somatic Practice as registered somatic movement therapist/educator) s Patriciom Bardi u Amsterdamu (www.patriciabardi.com).
 
Vrijeme i lokacija:

Subota, 13.04. od 11:30-15:00
Apolon centar, Deren─Źinova 1/IV, Zagreb (www.apoloncentar.hr)
 
Prijave i informacije:
 
mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Ispunite prijavnicu i vratite nam na e-mail
 
 
Napomena:
Na radionicu ponesite udobnu odje─çu, tople ─Źarape te bo─Źicu vode ili sok.
Molimo Vas, prijavite se ukoliko ┼żelite prisustvovati na radionici, zbog pripreme i organizacije.
Prijave su otvorene do 12.04. ili do popunjavanja grupe.

Hvala :-).
 65533 10151449159927906 1605672950 n
 861855 10151449161307906 601691098 n