Radionica kontakt improvizacije
 
GO WITH THE FLOW
 

Radionicu vodi Martina Rožić

2.12. 2012. od 16.00-18.00h

O radionici:

Na radionici ćemo istraživati svoje tijelo i pokret, tragat ćemo za centrom, kružiti oko njega, plesati prvo sami otkrivajući koje sve mogućnosti postoje kako bismo se podigli s poda i potonuli ponovo dolje, ulazeći u pod kao u prijateljski odnos.

Zatim, ići ćemo i dalje od toga, putovati kroz prostor, stvarati valove u tijelima budući da je više od 70% našeg tijela voda te ćemo imati hrabro srce i slobodu plesati bez da imamo bilo što za izgubiti osim granica za koje vjerujemo da ih imamo.

Spiralno kretanje će nas dovesti do kotrljanja i kad uđemo u kontakt naše će se spirale ispreplesti, tkati će priču o jednom organskom biću koje se zajedno kreće i diše zajedno. Vratit ćemo se ponovo na ono naše mjesto iz kojeg smo krenuli i vidjeti što za nas najbolje funkcionira, stvorit ćemo novi prostor i izmisliti vrijeme kako bismo nastavili....

Napokon, kad se naši centri ponovno susretnu postat ćemo srodne duše, blizanci koji slušaju jedan drugoga, zatvorenih očiju, krećemo se kroz prostor, mijenjamo nivoe, vodimo, pratimo, slušamo, dišemo—obraćamo posebnu pozornost trenucima kad se razdvajamo i nanovo susrećemo, kad usporavamo i ubrzavamo, tako da naš ples nikada ne prestaje.

Kao i u životu, susrećemo se i odlazimo, ponovo se susrećemo i razdvajamo... priča stara poput naše duše se nastavlja, osjećamo se dobro kad smo sami i kad smo s nekim, naš ples se ne zaustavlja, novi valovi dolaze i mi tečemo dalje....

O Martini:

Martina je plesačica, slobodni umjetnik, instruktorica Ashtanga i Vinyasa joge, slobodna prevoditeljica i profesorica engleskog i talijanskog jezika. Nakon što je završila Holistic Dance and Movement Pedagogy program za učitelje kontakt improvizacije, improvizacije, autentičnog pokreta i bodywork-a Sabine Parzer (započet 2009.g.) nastavila je sa samostalnim i grupnim radom kroz satove, radionice i festivale. Sve te tehnike i metode su korisne za ples, pokret, terapiju plesom i pokretom, dinamičnu meditaciju i širenje svjesnosti o tijelu, emocijama i cjelokupnom biću. Bavi se pedagoškim radom već deset godina obožava sve što ima veze s plesom, jezicima i komunikacijom s drugima.

Vrijeme i lokacija:

Društveni dom Dugave
Sv. Mateja bb, 10020 Zagreb
Nedjelja 2.12.2012. od 16:00-18:00

Prijave i informacije:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
390249 10150391856206213 1695454202 n