VO─ćNA SALATA

radionice pokreta i plesa 

Centar ANZIP vas u suradnji s Koraninim laboratorijem pokreta poziva na Vo─çnu salatu, trodnevnu radionicu pokreta i plesa u kojoj samo skladno izmije┼íali suvremene plesne tehnike, somatske prakse, autenti─Źan pokret i vokalno plesnu improvizaciju.

Istra┼żite i osvijestite sebe i svoje tijelo, oslobodite svoju kreativnost kroz pokret, ples i glas, prona─Ĺite svoj osobni autenti─Źni izraz, razgibajte se i zategnite na kreativan na─Źin. 

Koncept radionica integrira strukturirani i istra┼żiva─Źki pristup pokretu i plesu. 
Radionice su namjenjene svima koji se kroz pokret i ples vole izra┼żavati, razgibavati i opu┼ítati, unaprije─Ĺuju─çi pritom svoj osobni rast i razvoj. 

TERMIN I LOKACIJA:

  • od 25.11.-27.11. u Centru za kulturu Novi Zagreb, Trg Narodne za┼ítite 2
 
PROGRAM:
  • 25.11. od 17:30-21:30 (uklju─Źena jedna kra─ça pauza)
  • 26.11. od 13:00-18:30 (uklju─Źena jedna kra─ça pauza i pauza za ru─Źak)
  • 27.11. od 10:00-15:30 (uklju─Źena jedna kra─ça pauza i pauza za ru─Źak)

Radionice se odvijaju prema redoslijedu:

SUVREMENI PLES //  fizi─Źki trening i improvizacija 

SOMATSKE PRAKSE  // osvje┼ítavanje i istra┼żivanje tijela

AUTENTI─îNI POKRET  // razvijanje osobnog plesa i pokreta

 

KOTIZACIJA, PRIJAVE, INFORMACIJE:

Cjelokupni program: ................750 kn

Drop in: ....................................300 kn

Prijave se zaprimaju do 15.11.2016.

Prijavnicu mo┼żete prona─çi ovdje

Prijave i informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

fresh sliced fruit f12192

Osigurajte svoje mjesto na radionicama prijavom na e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  te uplatom pologa u iznosu od 190 kn na IBAN ┼żiro ra─Źuna: HR4823400091110391151, s opisom pla─çanja: Radionica, do zaklju─Źno 22.11.2016. godine.

Preostali dio kotizacije podmirit ─çete na licu mjesta prilikom dolaska na radionicu.

 

PROGRAM:

SUVREMENI PLES

Sat zapo─Źinje laganim vje┼żbama na podu koje postepeno prelaze u aktivni trening tijekom kojeg se  provode vje┼żbe snage, razgibavanja, istezanja i improvizacije. Tijekom treninga istra┼żuje se pokret koji postepeno stvara plesnu sekvencu, kroz koju polaznici osvje┼ítavaju svoje tijelo te svoj polo┼żaj u odnosu na prostor i druge plesa─Źe. Kroz plesne improvizacije razvijaju i osloba─Ĺaju svoj osobni pokret ┼íto im omogu─çava lak┼íe i slobodnije plesno izra┼żavanje. Zadnji dio sata namijenjen je istezanju i opu┼ítanju kroz mirovanje, pokret ili bodywork.

Na satu se koriste suvremene i moderne plesne tehnike, osnove yoge, improvizacija, osnove kontakt improvizacije i bodywork.

Trajanje sata: 90 minuta

 

SOMATSKI POKRET - BODY LAB

Somatski pokret je proces bu─Ĺenja svijesti kroz tjelesnu percepciju - dodirom, dahom i vo─Ĺenim pokretom. Principi se temelje na  praksama izvedenim iz VMI prakse (Voice Movement Integration  Practice) koja kombinira i povezuje ples, pokret, dah, glas, improvizaciju pokretom i tehnike fizi─Źkog reprogramiranja. Na satu se koriste tehnike aktivnog daha, bodywork tehnike, plesna i vokalna improvizacija. Aktivni dah (Active breath) je serija vo─Ĺenih sekvenci pokreta koji integriraju disanje cijelog tijela i zvuk izravno sa fizi─Źkom svijesti i pokretom. Od stajanja i prirodnog disanja, evoluiramo u pokret tijela, potpuno svjesni na┼íeg daha, na┼íe ravnote┼że, od kuda na┼í pokret kre─çe i kako se na┼íe tijelo potpuno povezuje. Glas putuje  na┼íim dahom i budi cijelo tijelo. Cirkulacija energi─Źnog daha kroz tijelo vitalizira na┼í pokret i poja─Źava tjelesni potencijal za potpuno i aktivno pokretanje tijela.

Bodywork i iskustvena anatomija bit ─çe nam vodi─Źi u osvje┼ítavanju razli─Źitih tjelesnih sustava te njihov utjecaj na kvalitetu pokreta i podr┼íku koju nam ti sistemi pru┼żaju u pronala┼żenju posturalne ravnote┼że, funkcionalnog i izra┼żajnog pokreta. Kroz ovaj proces mo┼żemo otvoriti spektar na┼íeg tjelesnog izraza koji nam mo┼że dalje poslu┼żiti kao paleta u improvizaciji i kompoziciji.

Trajanje sata: 90 min

 

AUTENTI─îAN POKRET (AUTHENTIC MOVEMENT)

Autenti─Źan pokret (Authentic Movement) predstavlja vrstu prakse u okviru improvizacije kretanja, koja sudionicima grupe omogu─çuje slobodno i intuitivno do┼żivljavanje vlastitog tijela kroz pokret. Ova praksa razvijena je sredinom dvadesetog stolje─ça kroz rad Mary Starks Whitehouse, koja je Jungovu metodu aktivne imaginacije uklopila u istra┼żivanje spontane ekspresije plesom i pokretom. Tijekom proteklih godina Autenti─Źan pokret je izrastao u metodu koja istra┼żuje odnos izme─Ĺu promatra─Źa i plesa─Źa, vlastitog kretanja i svjedo─Źenja kretanja drugog. Kroz izvo─Ĺenje i promatranje pokreta te verbaliziranje do┼żivljenog u sigurnom kolektivnom okru┼żenju, ova metoda pridonosi razvoju plesne kreativnosti, oboga─çivanju iskustvenog do┼żivljaja te postizanju psihofizi─Źke ravnote┼że. Ova metoda se u razli─Źitim oblicima koristi u radu na osobnom razvoju, terapiji plesom i kao alat u umjetni─Źkom istra┼żivanju koreografskog ili dramskog procesa.

Trajanje sata: 45 ili 90 minuta

 

O VODITELJICAMA:

Korana Dai─ç ro─Ĺena je 1976. godine u Zagrebu. Prvi kontakt sa plesom ostvarila je kroz plesne radionice Mile Rackov (1985.) u Zagrebu iz kojih je kasnije nastao plesni ansambl SEK-a, ─Źiji je aktivni ─Źlan bila do 1998. godine. Svoju edukaciju nastavlja prate─çi doma─çe i internacionalne plesne i kazali┼íne radionice. Iskustvo sti─Źe kao izvo─Ĺa─Ź i kreator/kokreator u razli─Źitim projektima vezanim za pokret, ples, uli─Źni teatar i lutkarstvo. Posljednju dekadu ┼żivi u Amsterdamu gdje je zavr┼íila program  Vocal Dance and Voice Movement Integration Somatic Practice s Patriciom Bardi u Amsterdamu (www.patriciabardi.com). Radila je kao gost predava─Ź na Institutu za holisti─Źku terapiju i pedagogiju u Utrechtu (www.zoninstituut.nl). Kokreator je lutkarskog teatra za djecu "Theater Tique" (www.tique.nl). Trenutno kao somatski terapeut i edukator organizira  radionice i te─Źajeve  za djecu i odrasle,  te nudi individualne  bodywork tretmane ( www.koranadaic.com).

Nikica Vili─Źi─ç ro─Ĺena je 1974. godine u Zagrebu. Po─Źinje plesati 1990. godine u Studentskom eksperimentalnom kazali┼ítu (SEK) i od tada aktivno sudjeluje u plesnim te lutkarskim i kazali┼ínim projektima, kao izvo─Ĺa─Ź, autor i koautor. Zavr┼íila je dodiplomski studij biologije i poslijediplomski studij antropologije na Prirodoslovno-matemati─Źkom fakultetu u Zagrebu. Plesnu edukaciju stekla je poha─Ĺaju─çi brojne programe, seminare te radionice kod doma─çih i stranih pedagoga (klasi─Źni balet, suvremene i moderne plesne tehnike, kontakt improvizacija), a iskustvo sti─Źe sudjeluju─çi na projektima s djecom i odraslima. Nakon zavr┼íenog u─Źiteljskog programa iz Holisti─Źke pedagogije plesa i pokreta (Institute for Holistic Dance and Movement Pedagogy) ste─Źeno znanje i iskustvo integrira te primjenjuje na svojim radionicama i te─Źajevima. Trenutno vodi te─Źajeve i radionice suvremenog plesa, dramsko-plesne radionice za djecu, re┼żira i koreografira predstave za djecu, pi┼íe scenarije za kazali┼íne predstave te sinkronizira crti─çe i igrane serije.