VO─ćNA SALATA

ljetne radionice pokreta i plesa

Osvje┼żite se ovog ljeta plesnom vo─çnom salatom! 

Centar ANZIP vas u suradnji s Koraninim laboratorijem pokreta (www.koranadaic.com) poziva na Vo─çnu salatu, trodnevnu radionicu pokreta i plesa u kojoj smo skladno izmije┼íali suvremene plesne tehnike, somatske prakse, autenti─Źni pokret i vokalno plesnu improvizaciju. 
Istra┼żite i osvijestite sebe i svoje tijelo, oslobodite svoju kreativnost kroz pokret, ples i glas, prona─Ĺite svoj osobni autenti─Źni izraz, razgibajte se i zategnite na kreativan na─Źin. 
 
Koncept radionica integrira strukturirani i istra┼żiva─Źki pristup pokretu i plesu. 
 
Radionice su namjenjene svima koji se kroz pokret i ples vole izra┼żavati, razgibavati i opu┼ítati, unaprije─Ĺuju─çi pritom svoj osobni rast i razvoj. 

TERMIN I LOKACIJA:

ÔÇó od 1.8. do 3.8. u Aikido klubu Pula, Kra┼íka 19, Gregovica, Pula

 
PROGRAM:

SUVREMENI PLES // 9:30-11:00 // fizi─Źki trening i improvizacija

SOMATSKE PRAKSE // 11:05-12:35 // osvje┼ítavanje i istra┼żivanje tijela

AUTENTI─îNI POKRET // 12:45-14:00 // razvijanje osobnog plesa i pokreta

KOTIZACIJA:

Cjelokupni program:                                 650 kn

Drop in / jedan dan:                                  250 kn

Drop in / pojedina─Źna radionica:              85 kn 

 
PRIJAVE I INFORMACIJE:

Prijave se zaprimaju do 30.7.2016.

Prijavnicu mo┼żete prona─çi ovdje

Prijave i informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

fresh sliced fruit f12192

 

PROGRAM:

SUVREMENI PLES

Sat zapo─Źinje laganim vje┼żbama na podu koje postepeno prelaze u aktivni trening tijekom kojeg se  provode vje┼żbe snage, razgibavanja, istezanja i improvizacije. Tijekom treninga istra┼żuje se pokret koji postepeno stvara plesnu sekvencu, kroz koju polaznici osvje┼ítavaju svoje tijelo te svoj polo┼żaj u odnosu na prostor i druge plesa─Źe. Kroz plesne improvizacije razvijaju i osloba─Ĺaju svoj osobni pokret ┼íto im omogu─çava lak┼íe i slobodnije plesno izra┼żavanje. Zadnji dio sata namijenjen je istezanju i opu┼ítanju kroz mirovanje, pokret ili bodywork.

Na satu se koriste suvremene i moderne plesne tehnike, osnove yoge, improvizacija, osnove kontakt improvizacije i bodywork.

Trajanje sata: 90 minuta

 

SOMATSKI POKRET - BODY LAB

Somatski pokret je proces bu─Ĺenja svijesti kroz tjelesnu percepciju - dodirom, dahom i vo─Ĺenim pokretom. Principi se temelje na  praksama izvedenim iz VMI prakse (Voice Movement Integration  Practice) koja kombinira i povezuje ples, pokret, dah, glas, improvizaciju pokretom i tehnike fizi─Źkog reprogramiranja. Na satu se koriste tehnike aktivnog daha, bodywork tehnike, plesna i vokalna improvizacija. Aktivni dah (Active breath) je serija vo─Ĺenih sekvenci pokreta koji integriraju disanje cijelog tijela i zvuk izravno sa fizi─Źkom svijesti i pokretom. Od stajanja i prirodnog disanja, evoluiramo u pokret tijela, potpuno svjesni na┼íeg daha, na┼íe ravnote┼że, od kuda na┼í pokret kre─çe i kako se na┼íe tijelo potpuno povezuje. Glas putuje  na┼íim dahom i budi cijelo tijelo. Cirkulacija energi─Źnog daha kroz tijelo vitalizira na┼í pokret i poja─Źava tjelesni potencijal za potpuno i aktivno pokretanje tijela.

Bodywork i iskustvena anatomija bit ─çe nam vodi─Źi u osvje┼ítavanju razli─Źitih tjelesnih sustava te njihov utjecaj na kvalitetu pokreta i podr┼íku koju nam ti sistemi pru┼żaju u pronala┼żenju posturalne ravnote┼że, funkcionalnog i izra┼żajnog pokreta. Kroz ovaj proces mo┼żemo otvoriti spektar na┼íeg tjelesnog izraza koji nam mo┼że dalje poslu┼żiti kao paleta u improvizaciji i kompoziciji.

Trajanje sata: 90 min

 

AUTENTI─îAN POKRET (AUTHENTIC MOVEMENT)

Autenti─Źan pokret (Authentic Movement) predstavlja vrstu prakse u okviru improvizacije kretanja, koja sudionicima grupe omogu─çuje slobodno i intuitivno do┼żivljavanje vlastitog tijela kroz pokret. Ova praksa razvijena je sredinom dvadesetog stolje─ça kroz rad Mary Starks Whitehouse, koja je Jungovu metodu aktivne imaginacije uklopila u istra┼żivanje spontane ekspresije plesom i pokretom. Tijekom proteklih godina Autenti─Źan pokret je izrastao u metodu koja istra┼żuje odnos izme─Ĺu promatra─Źa i plesa─Źa, vlastitog kretanja i svjedo─Źenja kretanja drugog. Kroz izvo─Ĺenje i promatranje pokreta te verbaliziranje do┼żivljenog u sigurnom kolektivnom okru┼żenju, ova metoda pridonosi razvoju plesne kreativnosti, oboga─çivanju iskustvenog do┼żivljaja te postizanju psihofizi─Źke ravnote┼że. Ova metoda se u razli─Źitim oblicima koristi u radu na osobnom razvoju, terapiji plesom i kao alat u umjetni─Źkom istra┼żivanju koreografskog ili dramskog procesa.

Trajanje sata: 75 minuta

 

PRIJAVE I KOTIZACIJA:

 

Osigurajte svoje mjesto na radionicama prijavom na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. te uplatom pologa u iznosu od 190 kn na IBAN ┼żiro ra─Źuna: HR4603 3101 4665 7016 do zaklju─Źno 30.7.2016. godine.

Preostali dio kotizacije podmirit ─çete na licu mjesta prilikom dolaska na radionicu.

Prijavnicu ─çete prona─çi ovdje

 

SMJEŠTAJ:

Za polaznike koji nisu iz Pule osigurali smo smje┼ítaj u prostoru Aikido kluba Pula. Prostor sadr┼żi wc, tu┼í i mekani pod oblo┼żen tvrdom spu┼żvom na kojem se mogu postaviti vre─çe za spavanje koje donose polaznici. Uvjet boravka u prostoru Aikido kluba zahtijeva da se u njega ne unosi alkohol i mesni proizvodi te jaja i da se poslije 23 h ne pravi buka.

Za detalje oko smještaja i cijene pišite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

O VODITELJICAMA:

Korana Dai─ç ro─Ĺena je 1976. godine u Zagrebu. Prvi kontakt sa plesom ostvarila je kroz plesne radionice Mile Rackov (1985.) u Zagrebu iz kojih je kasnije nastao plesni ansambl SEK-a, ─Źiji je aktivni ─Źlan bila do 1998. godine. Svoju edukaciju nastavlja prate─çi doma─çe i internacionalne plesne i kazali┼íne radionice. Iskustvo sti─Źe kao izvo─Ĺa─Ź i kreator/kokreator u razli─Źitim projektima vezanim za pokret, ples, uli─Źni teatar i lutkarstvo. Posljednju dekadu ┼żivi u Amsterdamu gdje je zavr┼íila program  Vocal Dance and Voice Movement Integration Somatic Practice s Patriciom Bardi u Amsterdamu (www.patriciabardi.com). Radila je kao gost predava─Ź na Institutu za holisti─Źku terapiju i pedagogiju u Utrechtu (www.zoninstituut.nl). Kokreator je lutkarskog teatra za djecu "Theater Tique" (www.tique.nl). Trenutno kao somatski terapeut i edukator organizira  radionice i te─Źajeve  za djecu i odrasle,  te nudi individualne  bodywork tretmane ( www.koranadaic.com).

Nikica Vili─Źi─ç ro─Ĺena je 1974. godine u Zagrebu. Po─Źinje plesati 1990. godine u Studentskom eksperimentalnom kazali┼ítu (SEK) i od tada aktivno sudjeluje u plesnim te lutkarskim i kazali┼ínim projektima, kao izvo─Ĺa─Ź, autor i koautor. Zavr┼íila je dodiplomski studij biologije i poslijediplomski studij antropologije na Prirodoslovno-matemati─Źkom fakultetu u Zagrebu. Plesnu edukaciju stekla je poha─Ĺaju─çi brojne programe, seminare te radionice kod doma─çih i stranih pedagoga (klasi─Źni balet, suvremene i moderne plesne tehnike, kontakt improvizacija), a iskustvo sti─Źe sudjeluju─çi na projektima s djecom i odraslima. Nakon zavr┼íenog u─Źiteljskog programa iz Holisti─Źke pedagogije plesa i pokreta (Institute for Holistic Dance and Movement Pedagogy) ste─Źeno znanje i iskustvo integrira te primjenjuje na svojim radionicama i te─Źajevima. Trenutno vodi te─Źajeve i radionice suvremenog plesa, dramsko-plesne radionice za djecu, re┼żira i koreografira predstave za djecu, pi┼íe scenarije za kazali┼íne predstave te sinkronizira crti─çe i igrane serije.